Парафії УПЦ надають гуманітарну допомогу воїнам ЗСУ і людям, які потребують підтримки

У нинішній непростий для нашої країни час священнослужителі і віряни Української Православної Церкви докладають зусиль для надання допомоги нужденним співвітчизникам та підтримки військовослужбовців, котрі захищають Батьківщину. У єпархіях УПЦ проводяться благодійні заходи, а чимало парафій збирають продовольчу та іншу допомогу. Про нещодавні добродійні почини духовенства і вірян Української Православної Церкви розповідає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

12 квітня парафіяни храму на честь святого великомученика і цілителя Пантелеймона міста Вишгород Бориспільської єпархії відправили гуманітарну допомогу на Донеччину. Вантаж повинен прибути до тамтешнього міста Слов’янськ, де місцеві священнослужителі роздадуть її жителям міста.

Незадовго до того, 10 квітня, Спасо-Преображенська парафія села Коржі тієї ж єпархії провела збір продовольства та смаколиків для військовослужбовців, котрі проходять реабілітацію в селі Циблі. У благій справі разом з вірянами взяв участь настоятель парафії протоієрей Миколай Борисюк.

У свою чергу, духовенство і парафіяни Свято-Миколаївського собору міста Бердичів Житомирської єпархії надали воїнам Збройних сил України грошову допомогу. 12 квітня настоятель собору архімандрит Варфоломій (Бойков), його клірики й парафіяни перерахували сім тисяч гривень на особливий рахунок ЗСУ. Зауважимо, що такий збір коштів було проведено на парафії вже не вперше.

14 квітня віряни УПЦ із села Березоточа Кременчуцької єпархії передали військовослужбовцям, які несуть службу на Бахмутському напрямку, шість тисяч гривень на полагодження автомобіля. Долучилися до цієї справи настоятель Свято-Покровського храму села Березоточа, Свято-Михайлівського храму села Вовчик і Свято-Покровського храму села Литвяки протоієрей Роман Кулінич та парафіяни.

Того ж дня, з благословення архієпископа Хмельницького і Старокостянтинівського Віктора, релігійна громада Свято-Успенського храму села Гвардійськ Хмельницького району Хмельницької єпархії на чолі з протоієреєм Віктором Онофрейчуком передала волонтерці Світлані Адамівні Коваль продукти харчування для місцевих чоловіків, котрі служать у лавах ЗСУ, та кошти для них у розмірі п’яти тисяч гривень.

Допомогу воїнам надали і парафіяни храму на честь Усікновіння Глави Іоанна Предтечі, що в селі Посуньки Кам’янської єпархії. Військовослужбовці 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ отримали від них речі, засоби особистої гігієни і продукти харчування домашнього приготування. Окрім того, віряни провели благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Продовжує допомагати нужденним Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань. 13 квітня в Києві співробітники відділу передали ста родинам, які потребують допомоги, гуманітарні набори, придбані за підтримки фонду Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» та благодійників. Видача наборів відбулася на території Свято-Воскресенського («Афганського») храму.

За день до того благодійну допомогу одержали жителі Херсона. За підтримки благодійного фонду «Мрія майбутнього» Відділ з благодійності та соціального служіння Херсонської єпархії провів видачу допомоги, зібраної та переданої у Володимир-Волинській єпархії. Гуманітарний вантаж загальною вагою сім тонн включав у себе овочі, крупи, олію, консервацію, побутову хімію та одяг.

Про ці та інші благодійні почини читайте також на сторінках єпархій УПЦ в мережі Інтернет.

Просмотров: 85