У Тернопільській і Ніжинській єпархіях та Почаївському Свято-Духівському скиту відбулися чернечі постриги

25 квітня 2024 року у Загаєцькому монастирі на честь святого Іоанна Милостивого відбулися чернечий та іночеський постриги. 26 квітня були звершені чернечий та іночеський постриги насельників Ніжинської Благовіщенської обителі. У ніч на 27 квітня шестеро послушників Почаївського Свято-Духівського скиту були пострижені у мантію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Чернечий та іночеський постриги у Загаєцькому монастирі на честь святого Іоанна Милостивого звершив священноархімандрит обителі митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

У мантію був пострижений послушник монастиря Олександр, який у постризі отримав ім’я Іоасаф – на честь святителя Іоасафа Білгородського.

Іночеський постриг був звершений над кліриком Тернопільської єпархії священником Ярославом.

Після постригів митрополит Сергій звернувся до священноінока Ярослава та монаха Іоасафа зі словом настанови, побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

 

Напередодні свята воскрешення праведного Лазаря, після завершення вечірнього богослужіння, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив чернечий та іночеський постриги насельників Ніжинської Благовіщенської обителі.

Новопострижена братія отримали імена на честь покровителів Ніжина та Чернігівського краю – преподобного Германа Святогірського, святителя Димитрія Ростовського та священномученика Євгенія (Зернова).

Звертаючись до новопострижених насельників монастиря зі словом проповіді, митрополит Климент побажав їм допомоги Божої у несенні чернечого хреста.

У Лазареву суботу, під час нічної Літургії, в Іверському соборі Свято-Духівського скиту Почаївської лаври відбувся монашеський постриг шістьох послушників обителі.

Чин постригу звершив настоятель скита архімандрит Пафнутій.

Новопострижені монахи отримали імена: Авель, Аліпій, Василід, Даміан, Паїсій та Рафаїл.

Просмотров: 3860