У Рівненській, Олександрійській, Кіровоградській та Миколаївській єпархіях звершено чернечі постриги (оновлено)

28 квітня 2024 року, у свято Входу Господнього у Єрусалим, у Межирицькому Свято-Троїцькому чоловічому монастирі, у храмі на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Світловодськ, у Єлисаветинському монастирі на Кіровоградщині та 26 квітня у Михайлівському Пелагіївському жіночому монастирі с. Пелагіївка звершили чернечі постриги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби РівненськоїОлександрійськоїКіровоградської та Миколаївської єпархій.

Архієпископ Рівненський та Острозький Пимен здійснив чернечий постриг трьох насельників Межигирицької обителі.

Священноінок Павел (Котяш) у постригу отримав ім’я ієромонах Порфирій на честь Порфирія Гаазського, ієродиякон Григорій (Магрело) у постригу – Хризостом на честь Іоанна Златоустого, чтець Микола (Мамчич) – монах Амвросій на честь Амвросія Медіоланського.

Після постригів владика Пимен звернувся до монахів зі словом настанови, побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

Чернечий постриг у храмі на честь Введення во храм Пресвятої Богородиці звершив митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Після постригу митрополит Боголєп звернувся до пострижених ієромонаха Агафангела (на честь священномученика Агафангела, митрополита Ярославського) та монаха Амфілохія (Амфілохія Почаєвського) зі словом настанови та побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

Ввечері 28 квітня, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Миколая, в Єлисаветинському чоловічому монастирі намісник обителі архім. Мануїл (Заднєпряний) звершив чернечий постриг послушника Олександра.
Новопострижений монах отримав ім’я Назарій на честь преподобного Назарія, ігумена Валаамського, Чудотворця.

Раніше, 26 квітня, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим звершив чин постригу у Михайлівському Пелагіївському жіночому монастирі с. Пелагіївка Новобузького району.

У Благовіщенському храмі обителі в малу схиму були пострижені інокиня Пелагія, послушниця Марія і послушниця Ніна. Новопострижені монахині отримали імена Пелагія, Маріонілла і Ніка.

Просмотров: 136