У Рівненській єпархії віряни зібрали кошти на купівлю розвідувального дрона, системи Starlink та протидронового РЕБа

Свято-Троїцька парафія села Українка Рівненської єпархії зібрала кошти на купівлю розвідувального дрона Sparrow 2.0 FRV та системи Starlink. Також у Рівненській єпархії зібрали кошти на купівлю протидронового РЕБа – частину суми виділила єпархія, іншу частину зібрали віряни Різдво-Богородичної парафії села Івачків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальну пресслужбу.

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Пимена Свято-Троїцька парафія села Українка Острозького благочиння оголосила та провела збір коштів для купівлі розвідувального дрона Sparrow 2.0 FRV та системи Starlink. Придбати ці прилади вірян УПЦ попросили односельчани, воїни ЗСУ.

У коментарі єпархіальній пресслужбі настоятель парафії протоієрей Анатолій Сопіга зазначив, що розвідувальний дрон уже доставлено для військової частини воїна з села Українка, а Starlink невдовзі також буде відправлено за місцем призначення.

Також священнослужитель висловив разом з парафіянами подяку волонтерам за допомогу у даному зборі.

Окрім цього, у Рівненській єпархії зібрали кошти на купівлю протидронового РЕБа.

До настоятеля Різдво-Богородичної парафії села Івачків Здолбунівського благочиння протоієрея Віталія Харкевича звернулася дружина захисника Олега Марухи від імені чоловіка та його побратимів з проханням допомогти придбати протидроновий РЕБ.

З благословення архієпископа Пимена сума на купівлю необхідної техніки була виділена з єпархіальних коштів. Також долучилися до збору віряни Різдво-Богородичної парафії села Івачків.

Просмотров: 44