У Велику П’ятницю Предстоятель очолив вечірню з виносом Плащаниці у Феофанії

3 травня 2024 року, у Велику П’ятницю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив вечірню з виносом Святої Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа у Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанія), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Богослужіння відбулось у головному соборі обителі.

Перед вечірнею Блаженніший владика молився за Великими часами у цьому ж храмі.

Предстоятелю співслужили настоятель Пантелеймонівського собору архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після виносу Плащаниці архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

«Та людина, яка має чистоту серця, вона бачить Бога скрізь. Люди чисті серцем і душею, і тілом, змогли бачити навіть в унічиженому образі нашого Спасителя велику Божественну любов, яка принесла себе в жертву за спасіння людського роду.

Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати, щоб ми також берегли свою чистоту, любили Бога не як раби, які бояться, що Господь їх накаже, а щоб ми любили Бога, як син любить батька», – сказав Архіпастир.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання особливого канону “Про розп’яття Господа і на плач Пресвятої Богородиці” з малого повечір’я Великої П’ятниці.

Після відпусту Предстоятель, священнослужителі та віряни вклонились Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив утреню з читанням 12-ти Страсних Євангелій

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 564