Православні паломники з України візьмуть участь у церемонії сходження Благодатного Вогню в Єрусалимі

4 квітня 2024 року, у Велику Суботу, в Єрусалимі у храмі Воскресіння Христового на Гробі Господньому відбудеться церемонія сходження Благодатного Вогню, на яку приїдуть тисячі паломників із багатьох країн, у тому числі й із України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Телеграм-канал stranaua.

Зазначається, що це буде перший за багато років «військовий» Великдень у Єрусалимі, оскільки зараз фактично Ізраїль перебуває у стані війни. У зв’язку з цим, як прогнозує ізраїльська поліція, паломників буде менше, ніж звичайно.

«У храмі Гробу Господнього можуть перебувати до 9 тисяч осіб одночасно. Але людей може бути менше, бо через військові дії паломників цього року небагато, якщо порівняти з колишніми роками. Вхід на територію храму для участі в церемонії буде дозволено лише особам, які отримали відповідні дозволи», – сказав прес-секретар поліції Ізраїлю Михайло Зінгерман.

За його словами, щодо загрози терактів вживатимуть «безпрецедентні заходи безпеки».

«Сотні поліцейських Єрусалимського округу поліції забезпечуватимуть безпеку та громадський порядок з ранку суботи в районі Старого міста. Звичайно, що у зв’язку із загрозою терактів будуть застосовуватися безпрецедентні заходи безпеки. Ідуть перевірки, оперативна робота», – сказав прес-секретар поліції Ізраїлю.

Щоб потрапити до храму Гробу Господнього на церемонію сходження Благодатного Вогню, паломники повинні мати дозволи, видані конфесіям та розподілені за рішенням їхніх глав.

На сходження Благодатного вогню до храму Гробу сподіваються потрапити паломники з України. Дві групи прибули з різних куточків України. Вони розмістилися у Старому місті.

Війна в Ізраїлі та Газі їх не лякає, передають слова православних українців у виданні.

«У нас в Україні зараз набагато небезпечніше. У нашій групі є люди із Києва, Харкова, Одеси. Вилітали з Кишинева», – сказала керівник групи українських прочан.

Пряму трансляцію сходження Благодатного Вогню покажуть на YouTube-каналі «Свідок». Початок об 11:30.

Просмотров: 335