Молитва на цьому місці не припиниться, — намісник Десятинного монастиря

Намісник Десятинного монастиря єпископ Климент (Шмигельський) розповів, як вночі руйнували храм Божий, та про те, що сьогодні відчуває братія та віряни, які приходять сюди з квітами та свічками. Владика зазначив, що храм на цьому місці знищують вже втретє, але молитися усім вірним ніхто заборонити не зможе, молитва тут буде звучати і надалі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні вночі сталося горе не тільки для нашого монастиря, а й для цієї Церкви», – сказав владика.

Єпископ Климент зазначив, що демонтажні роботи велися цілу ніч.

«Гуркіт, скрежет. Руйнували не дивлячись ні на що: ані на ікони, ані на розписи. Я бачив на власні очі, як вивозився цей храм. Як об’явив музей, вони збирались вивозити сміття зі своєї території. От відношення до храму було як до сміття. Все технікою, грузились самоскиди великі і вивозилось як сміття. Таке було відношення. Нас не допустили до храму. Вся територія була очеплена поліцією», – розповів він.

Намісник обителі повідомив, що головну святиню монастиря – чудотворну ікону Богородиці вдалося врятувати.

«Ми, віруючі люди, віримо в те, що Господь, за словами апостола Андрія Первозванного, зробить так, щоб на цих горах ще возсіяла благодать Божа», – сказав владика.

За його словами, віруючі люди переживають ці події як втрату – ніби хтось з близьких і рідних загинув чи помер.

«Тому в ці траурні хвилини люди приходять, щоб розділити з нами це горе. І приносять квіти, возносять свої молитви. За що ми, браття Десятинного монастиря, дуже вдячні. І просимо і в подальшому святих молитов. І я думаю, що на цьому місці молитва ніколи не закінчиться. Ми будемо пробувати збиратись. Можливо, це будуть спочатку якісь молебні, водосвятні, раз в день. Будемо дивитися вже по обставинам. Але нам ніхто ніколи не заборонить молитись», – підсумував єпископ Климент.

Просмотров: 1243