Розпочався візит в Україну Предстоятеля Православної Церкви в Америці (+відео)

1 червня 2024 року Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади, прибув з братським візитом в Україну на чолі делегації з Православної Церкви в Америці. Предстоятель ПЦА приїхав в Україну, аби вклонитися святиням української землі і молитовно підтримати Блаженнішого Митрополита Онуфрія, вірних Української Православної Церкви та весь український народ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У складі делегації з Америки також канцлер Митрополита протоієрей Олександр Рентель, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків ПЦА протоієрей Назарій Полатайко та протодиякон Віталій Пермяков.

Візит Блаженнішого Митрополита Тихона розпочався з Чернівців. 1 червня Предстоятель Православної Церкви в Америці разом з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм очолив урочисте всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі міста. Предстоятелям співслужили члени Священного Синоду та інші архієреї Української Православної Церкви, духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії і гості.

Після читання святого Євангелія на полієлеї Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до присутніх зі словом. Архіпастир розповів про візит Предстоятеля Православної Церкви в Америці. Блаженніший Митрополит Тихон подякував за теплі слова Предстоятеля УПЦ та передав у дар ікону Собору святих, які в землі Американській просіяли.

Після богослужіння сотні вірян проводжали Предстоятелів.

Завтра, 2 червня, Блаженніший Митрополит Тихон та Блаженніший Митрополит Онуфрій звершать урочисту Божественну літургію у Вознесенському чоловічому монастирі в Банченах.

У програмі візиту Предстоятеля ПЦА також заплановане відвідування Успенської Почаївської Лаври, Свято-Духівського скита Лаври та монастирів Чернівецько-Буковинської єпархії.

Просмотров: 1013