У Рівненській єпархії близько 200 дітей взяли участь у фестивалі недільних шкіл

29 травня 2024 року на території Різдво-Богородичного храму селища Мізоч Рівненської єпархії відбувся фестиваль недільних шкіл, у якому взяло участь майже двісті дітей з двадцяти парафій Здолбунівського благочиння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальну пресслужбу.

Фестиваль відбувся у вигляді пасхального гала-концерту.

Організаторами заходу стали співробітники відділу з питань пастирської опіки та виховання дітей Здолбунівського благочиння.

Як зазначив керівник даного відділу протоієрей Олександр Карпюк, це перший фестиваль у благочинні, у якому взяла участь така велика кількість вихованців недільних шкіл та їхніх наставників.

Загалом у заході взяло участь майже двісті дітей з різних парафій Здолбунівського благочиння.

Організатори розповіли, що для участі у гала-концерті кожна недільна школа надсилала відео-заявку номера, з яким хотіли б виступити на фестивалі. Номери повинні були бути короткими, змістовними, тривалістю не більше 10 хвилин.

«Ми заздалегідь окреслили тему для цих номерів – Воскресіння Христове, адже якось так склалось, що діти готують різдвяні вертепи, колядки, виступи, а пасхальна тема трохи знівельовується, – зауважив благочинний Здолбунівського округу протоієрей Василій Начев. – Ми були приємно здивовані тими відео-заявками, які нам надсилали. Діти та їхні наставники ретельно підготувались та знайшли цікаві сценарії для виступів».

Концерт тривав три години. За цей час діти представили двадцять різнопланових номерів: міні-вистави, розповіді, пісні, декламування віршів.

У ході концерту учасників та гостей пригощали солодощами, бутербродами та мохіто.

Наприкінці заходу кожен колектив нагородили пам’ятним дипломом.

Просмотров: 45