Сподіваємося, що влада України дотримуватиметься усіх норм міжнародного права, – Предстоятель Православної Церкви Америки

Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади у своєму слові після Божественної літургії в Банченському монастирі підтвердив свою незмінну братську любов і підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та повноті Української Православної Церкви.

«Ваше Блаженство, я тут, в стінах цього монастиря, перед братією хочу вас привітати і подякувати за вашу гостинність. І ще раз хочу підтвердити свою незмінну братську любов і підтримку Вашому Блаженству, Українській Православній Церкві і всьому українському народу», – сказав Митрополит Тихон.

Водночас Предстоятель Православної Церкви в Америці заявив: «Ми ще раз підтверджуємо право, і не тільки право, а й обов’язок вашої країни, України, захищати себе від невиправданої агресії, а в даний час від тої агресії, яку народ зазнає від війни. Хочемо також звернути увагу на те, що ми сподіваємося, що цивільна влада України буде дотримуватися всіх прав людини, всіх свобод та норм міжнародного права».

Предстоятель Американської Церкви відзначив, що його делегація привезла в Україну молитви і любов від усієї повноти Церкви в Америці.

«Ми хочемо висловити нашу любов до Вашого Блаженства, Вашої Богом хранимої Церкви, а також нашу любов до всіх українських людей, які в теперішній час борються за свою землю, за свою незалежність. Разом з моєю делегацією ми привезли вам не тільки нашу присутність, а й молитви і любов до вас всієї повноти Православної Церкви в Америці», – сказав Блаженніший Митрополит Тихон.

Просмотров: 99