Ієрарх Черкаської єпархії підтримав вірян у Корсунь-Шевченківському, де вандали звершили наругу над храмом

2 червня 2024 року з благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія вікарій Черкаської єпархії єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній звершив Літургію в Іллінському храмі Корсунь-Шевченківського, над яким напередодні був звершений акт вандалізму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Черкаської єпархії.

Зловмисники близько четверої ранку розбили камінням вікно у церкві та закидали Дім Божий яйцями та камінням.

Єпископу Антонію під час Літургії співслужили благочинний Корсунь-Шевченківського округу протоієрей Іоанн Налапко, настоятель храму протоієрей Артемій Налапко і духовенство Корсунського благочиння.

У храмі молилися парафіяни Іллінського храму та гонима громада собору на честь Нерукотворного Образу Спасителя, незаконно перереєстрованого в юрисдикцію ПЦУ і насильно відібраного в парафіян.

Архієрей, духовенство і віряни звершили хресний хід пасхальним чином навколо храму.

Після закінчення молитовної ходи владика звернувся до парафіян зі словом духовної настанови. Архіпастир підкреслив, що святі отці часто кажуть, що милість Божа пізнається в глибині скорбот.

«Мине час, і кожен із вас зрозуміє справжній сенс цих страждань. Бажаю, щоб Господь змінив ваші страждання на пасхальну радість», – сказав він.

Благочинний Корсунь-Шевченківського округу протоієрей Іоанн Налапко подякував архіпастирю за підтримку та запевнив парафіян, що, незважаючи на тимчасові труднощі, богослужбове життя в Корсуні триватиме.

Просмотров: 149