У Донецькій та Хмельницькій єпархіях освятили нові храми

1 червня 2024 року в місті Дружківка Донецької області вікарій Київської Митрополії архієпископ Добропільський Спиридон звершив велике освячення храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері. 3 червня архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор освятив церкву в ім’я святої великомучениці Варвари у с. Моломолинці Хмельницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Покровського вікаріатства та Хмельницької єпархії.

Після освячень владики звершили Божественні літургії в новоосвячеених храмах.

Архієпископу Спиридону співслужили: благочинний Іово-Почаївського округу у Костянтинівці протоієрей Вадим Ільчук, благочинний Селидівського округу протоієрей Євген Вітьєв, а також духовенство Покровського вікаріатства.

За Літургією піднесли молитву про мир в Україні. В День захисту дітей за богослужінням також помолилися за безвинно вбитих дітей, які загинули від російської агресії.

Після Божественної літургії архієрей вручив грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви, а також звернувся до вірян зі словом проповіді.

Архієпископу Віктору співслужили: насельник та уставник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Полікарп (Линенко), секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний храмів Хмельницького округу протоієрей Віктор Онофрейчук, настоятель храму протоієрей Максим Москальчук та духовенство благочиння.

Новозбудований храм зʼявився завдяки старанням парафіян після того як у травні 2022 року сільський храм на честь святої великомучениці Варвари був захоплений прихильниками ПЦУ.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир на нашій землі, перемогу та воїнів-захисників України, а також про всіх знедолених і постраждалих від війни.

Завершив богослужіння молебень, після якого архієпископ Віктор привітав всіх присутніх з освяченням престолу, благодійників нагородив єпархіальним орденом Покрова Пресвятої Богородиці та єпархіальними грамотами, іменинників привітав з днем народження та днем ангела.

Просмотров: 83