Предстоятель Православної Церкви Америки відвідав Введенський монастир та Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації у Чернівцях

4 червня 2024 року Предстоятель Православної Церкви в Америці Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон відвідав Введенський жіночий монастир та Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації в Чернівцях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В останній день свого візиту в Україну Предстоятель Американської Церкви ознайомився з чернечим життям в жіночому монастирі Чернівецько-Буковинської єпархії, поспілкувався з монахинями, вклонився святиням обителі та благословив віруючих.

Також Блаженніший Митрополит Тихон відвідав Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації, яка є пам’яткою архітектури. Цей комплекс був збудований у 1864—1882 роках. Після Другої світової війни його будівлі використовує Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Сьогодні, 4 червня, завершується візит Предстоятеля Православної Церкви в Америці до України, який розпочався 1 червня теж в Чернівцях. Предстоятель ПЦвА звершив богослужіння в Банченському монастирі, відвідав Почаївську Лавру, Свято-Духівський скит монастирі та храми у Тернопільській та Чернівецько-Буковинській єпархіях.

Просмотров: 1213