Священнослужителі УПЦ доправили 4 тонни гуманітарної допомоги ЗСУ та жителям прифронтових міст

4-7 червня 2024 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія заступник голови Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Костянтин Дворовий та голова відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий доставили благодійну допомогу масою 4 тонни Захисникам України та мешканцям прифронтових населених пунктів Донеччини та Харківщини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у Facebook Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

Священнослужителі побували у п’яти військових підрозділах та передали допомогу бойовим частинам, які захищають Україну на Авдіївському, Лиманському, Торецькому, Часовоярському та Бахмутському напрямках.

До складу допомоги військовим входили медикаменти, кровозупинні бинти, енергетики, харчові продукти, засоби гігієни, автошини та спецзасоби.

Братії Святогірської лаври, людям, котрі знайшли у цій обителі прихисток, постраждалим мешканцям Слов’янська та Костянтинівки священники передали харчові продукти, одяг, постелі, засоби гігієни, медичні засоби, іграшки для дітей тощо.

Також гуманітарну допомогу було передано у прифронтові населені пункти, де громади храмів зі священниками кожен день годують людей та надають їм прихисток.

«Люди залишились без роботи, багато хто без свого житла, під постійними обстрілами ворожої артилерії, дронів, авіації, без опалення, газу, води. Вдячні усім вам, що ділитесь теплом своїх сердець з тими, кому зараз допомога потрібна найбільше», — висловив подяку усім, хто взяв участь у зборі допомоги, протоієрей Костянтин Дворовий.

Долучитися до підтримки Місії Милосердя: 4246 0010 0436 1857

Просмотров: 55