Вийшов 40-й випуск часопису «Труди Київської духовної академії» в електронному вигляді

12 червня 2024 року вийшов 40-й випуск часопису Київських духовних шкіл «Труди Київської Духовної Академії». Традиційно, випуск трудів виходить наприкінці кожного навчального семестру. Цьогоріч 40-й науковий часопис виходить тільки в електронному вигляді. Про це повідомляє пресслужба КДАіС, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Новий випуск відображає наукове життя Київських духовних шкіл протягом другого семестру 2023/2024 навчального року.

Часопис є майданчиком для видання наукових доробок професорів, доцентів і викладачів КДА, також включає наукові праці світських і духовних установ, що беруть участь у наукових заходах на базі Київської духовної академії і семінарії. 

Головою Видавничої групи «Трудів КДА» є ректор Київської духовної академії і семінарії професор архієпископ Білогородський Сильвестр. Відповідальний редактор — голова Видавничого відділу УПЦ, професор протоієрей Володимир Савельєв. Відповідальний секретар — проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега.

Відкривається академічний часопис словом Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія організаторам, учасникам та гостям ХІІІ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі», що пройшла в Київських духовних школах 2 квітня 2024 року.

Далі в «Трудах» розміщена доповідь архієпископа Білогородського Сильвестра на тему: «28-ме правило Четвертого Вселенського Собору: історичний контекст та сучасні інтерпретації».

Вже традиційно у випуску присутні наукові дослідження у таких рубриках: «Біблеїстика», «Історія Київських духовних шкіл», «Історія Церкви», «Канонічне право», «Літургіка» «Патрологія» та «Проповіді».

З останнім випуском, а також з усіма попередніми «Трудами КДА» можна ознайомитись ТУТ.

Просмотров: 47