Предстоятель очолив всенічне бдіння в академічному храмі КДАіС у Голосієві (+фото)

15 червня 2024 року, напередодні Неділі сьомої після Пасхи, святих отців Першого Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в академічному храмі Київських духовних шкіл на території Покровського Голосіївського монастиря у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Академічний храм в ім’я преподобного Іоанна Дамаскіна – церква, у якій відбувається богослужбове життя Київської духовної академії і семінарії. Тут звершують богослужіння викладачі та студенти КДАіС у сані, вихованці духовних шкіл проходять практику храмового читання та церковного співу.

Предстоятелю співслужили: голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник Голосіївського монастиря архієпископ Ворзельський Ісаакій, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

За богослужінням співали студентські хори під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала) та ієромонаха Іоасафа (Міронова).

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить у цьому ж храмі Божественну літургію та урочистості з нагоди випуску у Київській духовній академії.

 

Просмотров: 507