Любов, прощення, повага та смирення — Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів випускникам КДАіС, як слід розпочинати пастирське служіння

Господь прийшов на землю в смиренні і спас весь світ. Коли священник приходить в смиренні до своєї пастви, то він теж допомагає віруючим бути чадами спасіння. Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своєму слові до випускників Київських духовних шкіл, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зауважив Блаженніший владика, навчальний рік, що минув, був непростим, адже ми живемо в часі, коли проти нашої Батьківщини веде війну Росія, через що багато скорбот прийшло на нашу землю, у тому числі і в духовні школи.

«Я хочу сьогодні подякувати Богу за те, що Господь подарував нам всім таку благодать, що ми змогли все витримати, не загубити свого людського достоїнства в цих випробуваннях, і що в духовній школі продовжилося виховання пастирів, служителів вівтаря Господнього для майбутнього нашої Церкви», — сказав Архіпастир.

Його Блаженство звернув увагу, що вихованці та випускники духовних шкіл брали участь у наданні гуманітарної допомоги, волонтерстві й у всьому, що підтримує наших Захисників і нашу державу.

«І це, звичайно, є тим плюсом, за який ми сьогодні можемо радіти й дякувати Богові, що ми допомагаємо добру, ми допомагаємо, щоб перемогла правда Божа», — зазначив Першосвятитель.

Також Предстоятель подякував усім членам корпорації КДАіС за жертовне служіння.

«Не було ніяких інших інтересів, а тільки жертовність, жертовна любов. Вони, маючи свої обов’язки як пастирі, священники на своїх парафіях, приходили, навчали вас і показували вам приклад того, яким має бути пастир, що він має бути служителем вівтаря Божого, має йти за Христом. І заради цього він має жертвувати всім, чим він може пожертвувати», — наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

З особливим словом настанови Його Блаженство звернувся до тих випускників, які уже стоять на порозі пастирського служіння.

«Коли приходите на парафії, то перше, що ви повинні показати, це свою любов і смирення. Звичайно, що Бог дарував священникам владу… Але не починайте з цього. Починайте з того, що ви всім прощаєте, всіх любите, всіх поважаєте, перед усіма смиряєтеся. Господь прийшов на землю в смиренні, не в славі, яку Він мав і має, не в честі, а в смиренні. І Господь спас весь світ. Коли священник приходить в смиренні до своєї пастви, то він теж допомагає віруючим бути чадами спасіння», — підкреслив Архіпастир.

Блаженніший владика побажав випускникам Божої допомоги у житті та служінні і щоб Господня благодать «завжди укріпляла кожного з нас, робила нас такими, якими Бог хоче нас бачити, — кроткими, смиренними, боголюбивими, благочестивими і тими, хто ближнього любить більше, ніж самого себе».

Просмотров: 58