Вісім років поспіль духовенство та віряни Рівненської єпархії стають донорами крові

Уже вісім років поспіль щокварталу Соціальний відділ Рівненської єпархії збирає численних добровольців з числа священнослужителів та вірян, які стають донорами крові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальну пресслужбу.

У 2015 році новостворений Соціальний відділ Рівненської єпархії вперше зібрав двадцятьох священників та мирян, щоб здати кров на потреби дитячої онкогематології.

«На своїй особистій сторінці у фейсбуці я написав невеличке оголошення та попросив прийти здати кров на потреби дитячої онкології, де я щотижня звершував молебень, – розповідає перший керівник відділу протоієрей Василій Начев. – Відгукнулося двадцять моїх підписників. З кожним оголошенням бажаючих ставати донором ставало більше».

За спогадами організаторів православного донорства, поступово звичайне прохання про здачу крові переросло у соціальний проєкт, в рамках якого кожних три місяці священнослужителі та віряни Рівненщини збиралися для участі в донорстві.

«Коли я очолив соціальний відділ, то виникла також гостра потреба у донорстві крові для наших воїнів. І священнослужителі, і миряни охоче ставали донорами», – поділився керівник Соціального відділу Рівненської єпархії протоієрей Петро Перетятко.

«Медики стверджують, що завдяки пів літру донорської крові можна врятувати життя трьох людей. Це означає, що завдяки самовідданій участі православних донорів наразі врятовано сотні людських життів», – зазначають у Рівненській єпархії.

Просмотров: 42