На Рівненщині відбувся з’їзд православної молоді

17-19 червня 2024 року на Соколиних горах в Березнівському районі Рівненської області пройшов ІІ-й з’їзд православної молоді Рівненської та Сарненської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужба Рівненської єпархії.

Духовенство Рівненської та Сарненської єпархій традиційно провели зустріч для юнаків та дівчат з сіл Балашівка, Великі Межирічі та Лінчин.

Захід, який зібрав понад тридцять молодих людей, розпочався з молебню перед початком доброї справи.

«Основна мета з’їзду – гарно, з користю для душі та тіла провести час. Кожен день у нас розпочинався та завершувався молитвою. Також на молодь очікувало цікаве спортивно-розважальне оздоровче дозвілля. Ми прагнули, щоб діти якомога більше спілкувалися, знаходили собі нових друзів», – розповів настоятель Петропавлівського храму с. Великі Межирічі протоієрей Георгій Сухий.

Молодь розділили на команди, які готували та чергували на кухні, виконували творчі завдання, брали участь у квесті, мандрували Соколиними горами, збирали гриби, купалися, грали у волейбол та футбол. Хлопці й дівчата разом читатли ранкові й вечірні молитви. Вечорами біля багаття співали та спілкувалися з духовенством.

Завершився з’їзд подячною молитвою.

«Роль Церкви для української молоді є дуже важливою. Церква сьогодні усіма силами намагається залучити молодь до Євхаристичного життя. Тому нам усім потрібно прагнути допомогти молодим людям знайти себе в Церкві», – сказав отець Георгій.

Просмотров: 121