У Слов’янському суді відбулися слухання у справі митрополита Святогірського Арсенія

19–21 та 24 червня у Слов’янському міськрайонному суді Донецької області відбулися засідання у справі митрополита Святогірського Арсенія. Владика брав участь у слуханнях по відеозв’язку з Дніпровського СІЗО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Святогірської лаври.

На них розглядалося клопотання сторони звинувачення про продовження утримання владики Арсенія у СІЗО — 60 діб ув’язнення, призначеного 25 квітня Жовтневим районним судом у місті Дніпро, закінчилися 22 червня.

У п’ятницю, 21 червня, засідання проходило в закритому режимі, але перед його початком братія Святогірської лаври, які прибули до суду, сестри лаврських скитів і парафіяни Лаври привітали свого намісника з 56-річчям.

24 червня суддя ухвалив направити справу до Дніпровського апеляційного суду, оскільки в ході засідань виникло спірне питання про те, який саме суд має визначити подальший запобіжний захід.

Як зазначають в пресслужбі Лаври, після закінчення 60 днів ув’язнення у Дніпровському СІЗО, призначених владиці Арсенію, питання про подальше його місцеперебування остаточно не вирішено.

Про дату та час засідання апеляційного суду в обителі повідомлять додатково.

Просмотров: 982