75 випускників катехізаторських курсів імені свт. Петра Могили отримали свідоцтва про закінчення навчання

30 червня 2024 року з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра в Академічному храмі на честь преподобного Іоанна Дамаскіна Свято-Покровського чоловічого монастиря у Голосієві був звершений подячний молебень з нагоди випуску слухачів православно-катехізаторських курсів імені святителя Петра Могили, що діють при Київській духовній академії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДА.

Перед початком подячного молебня було звершено заупокійну літію за багаторічним викладачем катехізаторських курсів архімандритом Романом (Подлубняком).

Цьогоріч документи про закінчення навчання отримали 75 випускників, які успішно склали іспити на відділеннях церковного співу, богослужбового уставу і читання, іконописного відділення та відділу церковного краєзнавства.

Молебень очолив завідувач курсів — проректор з навчально-методичної роботи КДА архімандрит Філарет (Волошин) у співслужінні викладача та помічника завідувача ієромонаха Рафаїла (Мосунова).

Богослужіння супроводжував хор слухачів та випускників курсів.

Наприкінці богослужіння архімандрит Філарет звернувся до присутніх зі словами настанови, в якому підкреслив важливість навчання та розвитку духовності, а також наголосив на тому, що випускники повинні бути взірцем для інших людей.

У свою чергу студенти подякували ректору КДАіС архієпископу Сильвестру, архімандриту Філарету і всім викладачам за їхні труди.

Студенти православного іконопису під керівництвом викладача Козаренка Володимира Васильовича написали ікону преподобного Іоанна Дамаскіна та подарували її у дар храму.

Після цього відбулось урочисте вручення свідоцтв про закінчення навчання і пам’ятних подарунків випускникам.

На завершення урочистостей випускники зробили пам’ятне фото.

Просмотров: 90