Почаївська лавра вчергове спростувала фейк про причетність до обителі людини з підозрою у державній зраді

У звʼязку з появою у деяких ЗМІ інформації про «засудження послушника Почаївської лаври до 15 років ув’язнення за державну зраду», братія Почаївської лаври вдруге офіційно повідомляє, що молодий чоловік, про якого йде мова, ніколи не був у числі послушників обителі і у Лаврі ніколи не проживав, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У деяких ЗМІ стали поширювати повідомлення із твердженнями на кшталт:

«”Тернополянам” стало відомо, що 20-річний чоловік був послушником Почаївської лаври, проживав у селі Старий Тараж, Почаївської ОТГ, що на Кременеччині…»

Братія Почаївської лаври роз’яснює, що всі послушники монастиря проживають на території Лаври, а не за стінами обителі, тим паче не за домашньою адресою. Їхній спосіб життя виключає можливість неконтрольованого пересування по території району або області. Тому твердження про те, що чоловік був послушником Лаври, і твердження про те, що в той же час він проживав у селі, суперечать одне одному.

Відверто неправдиву інформацію про те, що дана особа є начебто причетною до Почаївської лаври, було спростовано ще 1 лютого 2023 року.

Почаївська лавра офіційно вдруге повідомляє, що чоловік, про якого йде мова, не був послушником і в Лаврі не проживав.

Просмотров: 131