У Рівненській єпархії провели у вічність воїна Олександра Максимюка, сина священника УПЦ

6 липня 2024 року у Богоявленському кафедральному соборі Острога Рівненської області відбулося відспівування загиблого воїна ЗСУ Олександра Максимюка, сина благочинного Острозького благочиння протоієрея Олександра Максимюка. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Провести в останню земну дорогу Захисника України, воїна Олександра прийшло духовенство, монахи, друзі, сотні небайдужих українців. Чин похорону очолив архієпископ Рівненський і Острозький Пимен.

Олександр пішов на війну добровольцем улітку 2023 року, пройшов навчання за кордоном і останні місяці воював на передовій у складі 3-ї окремої штурмової бригади.

У своєму надгробному слові архієпископ Пимен сказав: «Олександр сам пішов захищати Україну. І хто б там що не говорив – це плід виховання батька, це його труди, це вкладена батьківська любов так, що цей хлопець так любив свій народ, що пожертвував своїм життям. Хто ще може сказати про не таких наших священників нашої Церкви? Це син нашої Церкви, він вірою і правдою бажав блага своєму народу, він віддав життя за нас з вами».

Загинув Олександр 3 липня під час виконання бойового завдання поблизу Водяного. Смерть 20-річного воїна Олександра Максимюка – це невимовний біль для всіх, хто його знав і любив.

Після відспівування у храмі Героя провели на центральну площу Острога, встеляючи дорогу квітами, де відбулася громадська панахида.

Поховали воїна на новому кладовищі в м. Острог.

«Олександр Максимюк назавжди залишиться в нашій пам’яті як герой, який віддав найдорожче – своє життя – заради мирного майбутнього своєї Батьківщини. Щирі співчуття родині… Вічна пам‘ять наша воїну», – йдеться у повідомленні.

Просмотров: 186