Фонд Предстоятеля УПЦ «Мир вам» перерахував 1 млн грн на відновлення лікарні «Охматдит»

9 липня 2024 року Благодійний фонд Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія «Мир вам» перерахував на відновлення лікарні «Охматдит», яка була значно зруйнована у результаті російського обстрілу, один мільйон гривень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В день трагедії, 8 липня, Предстоятель УПЦ висловив співчуття директору, співробітникам та пацієнтам лікарні «Охматдит», зазначивши, що «Українська Православна Церква молиться про найскоріше одужання наших дітей, укріплення батьків та закликає своїх вірних до сугубої молитви за всіх постраждалих».

Окрім того, віруючі УПЦ з перших годин після обстрілу долучилися до допомоги лікарні.

Так, волонтери руху «Парасолька», що діє при столичному храмі, передали ліки та почали збирати необхідні речі та продукти для постраждалих.

Внаслідок російського обстрілу 8 липня України кількість постраждалих — близько 200 людей, загинуло понад 40. В Києві понад 30 загиблих і близько 120 поранених. Відбулося руйнування національної дитячої лікарні «Охматдит». Міська влада столиці оголосила 9 липня днем жалоби.

Просмотров: 335