У Слов’янську відбулося чергове судове засідання у справі митрополита Святогірського Арсенія

9 липня 2024 року у Слов’янському міськрайонному суді Донецької області продовжилося підготовче судове засідання у справі митрополита Святогірського Арсенія. Про це повідомляє пресслужба Святогірської лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Владика Арсеній був доставлений до суду з Дніпровського СІЗО. Підтримати намісника Лаври прибули братія обителі, священнослужителі та миряни УПЦ.

У рамках засідання на захист владики виступила по відеозв’язку народний депутат України Вікторія Гриб.

«Незважаючи на спеку та прохання сторони захисту, головуюча суддя Хаустова Тетяна Анатоліївна відмовилася вивести митрополита зі скляного боксу до зали засідань для того, щоб він сидів поряд зі своїм адвокатом. У зв’язку з цим стороною захисту було заявлено відведення головуючого судді. Засідання у справі продовжиться після розгляду питання відведення судді», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досі остаточно не вирішено питання про те, де буде намісник Лаври до рішення по порушеній проти нього справі. Після закінчення засідання владику Арсенія знову відвезли до Дніпровського СІЗО, куди його ув’язнили 25 квітня на 60 днів — цей термін завершився понад два тижні тому, 22 червня.

Просмотров: 112