Предстоятель розповів, які ліки дає нам Господь для духовного оздоровлення (відео)

У день пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів пастві про житіє та подвиги святих апостолів, а також пояснив, як і навіщо віруючим проходити через життєві випробування. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Спаситель світу Господь наш Іісус Христос, звершуючи Своє служіння на землі, вибрав Собі дванадцять апостолів. Вони стали близькими учнями, свідками Його дивних чудес, Його Божественного слова, Його страждань і Світлого Воскресіння. Після Вознесіння Спасителя на небо вони розійшлися по землі, щоб проповідувати людям Христа Розіп’ятого і Воскреслого», – розповів Його Блаженство.

Архіпастир додав, що одним із числа дванадцяти був апостол Петро, пам’ять якого разом із пам’яттю апостола Павла сьогодні вшановує Свята Церква.

Святий Павло, на відміну від святого Петра, не належав до числа дванадцяти апостолів. Як зауважив Першосвятитель, Господь покликав Павла до апостольського служіння уже після Свого Вознесіння на небо. До свого навернення Савл (перше ім’я апостола Павла) був гонителем християн. Коли Церква Христова почала поширюватися, Савл навіть узяв від іудейських первосвященників особливі документи, що дозволяли йому вирушити у Дамаск та арештовувати послідовників вчення Христового. Але по дорозі в Дамаск йому явився у славі Сам Господь, внаслідок чого Савл з гонителя християн перетворився на апостола, який разом із Петром найбільше потрудився у проповіді Євангелія.

«Свята Церква сьогодні згадує цих двох апостолів як великих проповідників Воскреслого Христа. Обидва апостоли вчили любити Бога і смирятися перед Богом», – наголосив Блаженніший владика.

Архіпастир звернув увагу, що обидва апостоли зазнали багато спокус та прийняли мученицьку смерть за свою проповідь. Також Предстоятель нагадав слова з Першого соборного послання апостола Петра:

«Вогненної спокуси, що посилається вам для випробування, не цурайтеся» (1 Пет. 4, 12).

Першосвятитель побажав віруючим терпіння і безропотного несення усіх скорбот та випробувань, які Господь посилає нам на земному шляху.

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб кожен з нас в міру своїх сил прагнув жити свято і непорочно на землі; щоб наше життя відповідало закону Божому, тому що закон Божий святий, і та людина, яка живе за законом Божим, вона також стає святою; щоб ми все, що Господь нам попускає на земному шляху, сприймали з вдячністю, без ропоту, без відчаю, приймали усе це, як ліки, які завжди бувають гіркими, проте приносять користь для тих, хто з вдячністю їх приймає. Скорботи та хвороби, які Господь попускає нам в земному житті, є для нас духовними ліками, і ними Господь зцілює наші духовні рани та робить нас достойними вічного спасіння», – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 46