Як ми можемо віддячити святим апостолам? — проповідь Предстоятеля (відео)

У своєму слові в день пам’яті Собору дванадцяти апостолів Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів, що проповідь апостолів преобразила світ та подарувала людству надію на спасіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство звернув увагу, що апостоли проповідували по всім доступним для них місцям світу, і, зокрема, на наших землях проповідував святий апостол Андрій Первозванний.

Як зауважив Першосвятитель, є одна річ, виконуючи яку, ми можемо подякувати апостолу за його труди, потішити його і через це зробити благоприємну справу перед очима Божими. Цією річчю є виконання апостольських настанов, які загалом зводяться до двох головних заповідей Господніх — любові до Бога та любові до ближнього.

«На цих двох заповідях утверджується весь Закон. Апостоли проповідували найголовніше те, що людина повинна любити Бога і людина повинна любити свого ближнього, який є носителем образу Божого. Звичайно, що в цьому світі, де вічно панує зло, неправда, важко зберігати в собі любов, особливо, до тих, хто нас ображає, хто на нас несправедливо щось говорить. Але все одно необхідно боротися із собою, адже коли Господь прийшов до нас, ми не були ангелами, а були ми звіроподібними людьми. Ми жили такими тваринними інстинктами. А Господь прийшов до нас і всіх нас полюбив, за всіх нас розіп’явся, за всіх нас воскрес. Тому і ми повинні намагатися любити всіх — і тих, хто любить нас, і тих, хто ненавидить нас», — наголосив Архіпастир.

Насамкінець Предстоятель закликав паству вибудовувати своє життя на законах любові та смирення.

«Якщо ми будемо жити таким життям, це буде нашим даром і апостолу Андрію, нашому просвітителю і проповіднику, і це буде приємно перед очима Божими. І коли людина завершує своє земне життя, заставляючи себе на землі жити за законами любові, то ця людина на небі сподобляється великої честі, бути спасенною і жити в раю, у Христі Іісусі, Господі нашому», — сказав Блаженніший владика.

Просмотров: 21