У Параскевинському храмі села Банчени освятили оновлений престол

14 липня 2024 року, у Неділю третю після Пʼятидесятниці, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення оновленого престолу у храмі в ім’я преподобної Параскеви села Банчени. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після чину освячення керуючий Чернівецькою єпархією очолив у храмі Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Банченський Лонгин, єпископ Герцаївський Силуан, єпископ Новоселицький Клеопа, єпископ Дондюшанський Патрокл (Молдавська Православна Церква), настоятель парафії та благочинний Герцаївського округу протоієрей Павло Думітру, духовенство Чернівецької єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням архієреї та духовенство молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Після відпусту митрополит Мелетій привітав духовенство та вірян з визначною подією в житті парафії, виголосив проповідь та вручив грамоти настоятелю храму, благодійникам та парафіянам. Насамкінець настоятель парафії подякував архієреям за освячення оновленого храму та звершене богослужіння, а духовенству та вірянам за соборну молитву.

Просмотров: 260