Уповноважений Верховної Ради з прав людини доручив провести перевірку за фактом незаконного утримування у СІЗО митрополита Святогірського Арсенія

У відповідь на депутатський запит нардепа Артема Дмитрука уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець доручив провести перевірку за фактом незаконного утримання у СІЗО намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на t.me/dmytrukartem.

«Вже майже місяць намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія незаконно та без рішення суду утримують у СІЗО.

Судді ніяк не можуть винести рішення про запобіжний захід для владики. Термін попереднього минув ще 22 червня! Сьогодні – 18 липня», – повідомив народний депутат Артем Дмитрук.

У зв’язку із незаконним позбавленням волі православного архієрея Артем Дмитрук направив депутатський запит до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. У відповідь на цей запит омбудсмен повідомив нардепа, що доручив провести перевірку щодо порушених у запиті питань.

«Дмитро Лубінець також зазначив, що уповноважені органи відреагують на продовження ієрарху УПЦ запобіжного заходу неуповноваженою особою», – підкреслив нардеп.

Просмотров: 152