Предстоятель розповів про віру, яка «здатна гори переставляти» (відео)

У своїй проповіді в Неділю 4-ту після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів, чому навчає нас євангельська історія про зцілення слуги капернаумського сотника (Мф. 8:5-13), а також пояснив, що потрібно робити, щоб отримати спасительну віру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогоднішня євангельська історія показує нам, що Бог є начальником життя і смерті. Бог живить, Бог умертвляє, Бог відвідує хворобами, бідами, скорботами, і Бог зцілює», — наголосив Первосвятитель.

Його Блаженство підкреслив, що людині слід просити свого Творця — і Він «все зробить для людини — і хвороби зцілить, і спокуси зробить такими, що їх можна буде легко перенести».

Також у своєму слові Предстоятель зауважив, що Господь звернув увагу на сильну віру сотника і похвалив її.

«Що це за віра, яка заслужила у Бога похвали? Є два роди віри. Перший рід віри — це віра розуму, яка народжується від слова — прочитаного, почутого, або від роздумів… Цей рід віри полягає в тому, що ми своїм розумом починаємо усвідомлювати, що в цього світу є Творець, Який все створив, Який про все промишляє і всьому дає життя. А є віра серця, або іншими словами — пізнання Бога досвідом, тобто не тільки розумом, а й своїм життям», — пояснив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Віра серця, як зазначив Архіпастир, народжується від виконання Божих заповідей.

«Кожна людина повинна у своєму житті творити якийсь невеликий подвиг — хтось більший, хтось менший. В міру сил ми повинні заставляти себе підкорюватися заповідям Божественної любові, і тоді у нас буде віра серця, яка зростатиме», — сказав Блаженніший владика і додав, що саме про цю віру у Євангелії сказано, що вона робить людину здатною навіть переставляти гори (див. Мф. 17:20).

Втім, головним плодом віри серця, як зауважив Первосвятитель, є те, що людина стає достойною вічного спасіння і блаженства на Небі, у тому Царстві, яке Господь приготував для всіх, хто Його любить, яке Господь відкрив для нас через Відкупительний подвиг і у якому Він чекає кожного з нас.

Його Блаженство побажав усім пам’ятати, що ми повинні прийти до цього Царства, і досягти його та вічного життя у Христі Іісусі Господі нашому, Якому від нас слава, честь і поклоніння нині і на віки віків.

Просмотров: 44