Предстоятель очолив святкування з нагоди 30-річчя парафії Ольгинського собору у Києві (+відео)

24 липня 2024 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Ольгинському соборі м. Києва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Цього року парафія храму в ім’я святої княгині Ольги відзначає 30-річчя з дня заснування.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Макарівський Антоній, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив засновнику і почесному настоятелю парафії протоієрею Всеволоду Рибчинському орден Іова Почаївського І ступеня. Предстоятель також відзначив богослужбовими нагородами настоятеля і кліриків собору.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до парафіян Ольгинського храму зі словом проповіді.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

За богослужінням Блаженніший Митрополит Онуфрій висвятив на диякона Андрія Шкурка. Новий диякон служитиме в Ольгинському соборі.

Після Літургії Предстоятель та священнослужителі звершили чин славлення з молитвою святій рівноапостольній Ользі.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх з 30-річчям парафії.

Потім архіпастир відзначив церковними нагородами активних парафіян Ольгинського собору. Настоятель храму протоієрей Віталій Коцаба подякував Предстоятелю за візит і молитву. Подячне слово також виголосив засновник парафії протоієрей Всеволод Рибчинський.

Після богослужіння Предстоятель благословив відкриття благодійного ярмарку, який проводять на території собору на підтримку поранених воїнів ЗСУ.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського.

Просмотров: 1072