Молитва, спілкування, активний відпочинок – літні заходи для віруючої молоді влаштували єпархії УПЦ

У Рівненській єпархії відбулися з’їзд православної молоді Гощанського благочиння «Синай», а також табір для дітей з парафій Здолбунівського благочиння «Янголятко». У Хустській єпархії провели велопробіг для вихованців недільних шкіл. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

23 липня 2024 року з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Пимена відбувся з’їзд православної молоді Гощанського благочиння «Синай». З’їзд проводили у лісі біля ставків села Козлин Рівненського району.

Понад 50 дітей з різних куточків Гощанського благочиння приїхали зі своїми настоятелями, щоб відпочити з користю для тіла та душі.

День розпочався та закінчився спільною молитвою. Молодь уважно слухала лекцію про Божественну літургію, яку проводив настоятель Параскевинського храму села Малинівка протоієрей Сергій Яремчук.

Далі відбулися квест, ігри, купання та майстер-клас від матушки Іоанни Муляр.

У молоді було багато запитань до священників. Юнаки та дівчата писали анонімні записки, на кожну з яких священнослужителі дали розгорнуту відповідь.

На завершення заходу благочинний Гощанського округу протоієрей Михаїл Петров подякував дітям та вручив кожному учаснику з’їзду грамоту.

Також у Рівненській єпархії з 22 по 24 липня при храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Мізоч проводили літній табір «Янголятко», який зібрав 170 дітей з парафій Здолбунівського благочиння.

Головними організаторами заходу виступили співробітники відділу з роботи з недільними школами Здолбунівського благочиння. Керівник цього відділу протоієрей Олександр Карпюк підібрав команду активних священнослужителів та мирян, котрі забезпечували роботу табору.

Впродовж трьох днів дітей залучали до участі у квестах, майстер-класах, ставили з ними вистави на тему розповідей про Богородицю, проводили музичні руханки. Таборяни мали можливість розважитися на батуті, гойдалках, пограти в шашки, футбол, волейбол тощо. Окрім того, усіх пригощали морозивом та солодкою ватою.

На табір також були запрошені працівники ДСНС, які провели інструктаж щодо різних надзвичайних ситуацій, розповіли про роботу пожежного автомобіля та освіжили дітей, поливши їх водою, адже надворі були спекотні дні.

Як розповідають самі діти, під час днів, проведених у таборі, у них було багато вражень та емоцій.

25 липня з благословення митрополита Хустського і Виноградівського Марка відбувся велопробіг, у якому взяли участь вихованці недільних шкіл п’яти парафій Хустської єпархії.

В ході проведення заходу діти помолилися за воїнів, які захищають Україну.

Також для учасників велопробігу були проведені різні ігри та конкурси.

Просмотров: 45