Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у День Хрещення Русі (фото, відео)

28 липня 2024 року, у Неділю п’яту після П’ятидесятниці, день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулось урочисте богослужіння з нагоди 1036-ї річниці Хрещення Київської Русі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Божественну літургію у храмі в ім’я преподобного Агапіта Печерського очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. 

Предстоятелю співслужили постійні члени Священного Синоду УПЦ: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви, духовенство обителі, Києва та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про серцевину християнської віри, яку прийняв князь Володимир і наш народ.

За Літургією посилено помолились про Україну, її народ, владу та військо, щоб Господь дав Свій мир нашій землі та милість знедоленим.

Після Божественної літургії священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення з молитвою до святого князя Володимира.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству зі святом та благословив усіх. Архіпастир побажав вірним, щоб Господь допомагав йти тим вузьким і тернистим, але щасливим шляхом, який веде до вічного спасіння.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 290