Нащадки князя Володимира – ті, хто живуть по-християнськи, – Слово Предстоятеля у День Хрещення Русі

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді 28 липня нагадав історію Хрещення Київської Русі рівноапостольним князем, якого народ назвав «Володимиром – красним сонечком» через духовну красу його душі завдяки добрим справам після його навернення до Православної віри. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Нехай Господь допомагає нам берегти ту святу віру, яку нам передав святий князь Володимир. Ті люди, які зберігають віру князя Володимира, є його духовними чадами. Його чадами можуть бути тільки ті, хто живуть так, як жив князь після свого Хрещення», – зазначив Архіпастир.

Первосвятитель нагадав, що князь був жорстоким, а коли прийняв Хрещення, став милостивим, прощав і допомагав сиротам, вдовицям, старим, хворим, всім нужденним людям.

«Такі зміни у князя Володимира відбулися завдяки Святій Православній вірі. І по його молитвам нехай допоможе нам Господь гідно проводити своє життя на землі, щоб сподобитися стати спадкоємцями життя вічного на Небі у Христі Іісусі Господі нашому!» – побажав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 582