Священнослужителі та віряни з різних куточків України вшанували Святогірський образ Пресвятої Богородиці

30 липня 2024 року у Свято-Успенській Святогірській лаврі відзначили престольне свято – день вшанування чудотворної Святогірської ікони Божої Матері. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу обителі.

Напередодні, 29 липня, о 12:00 було прочитано 9-й час, потім звершено малу вечірню, під час якої священнослужителі обителі відслужили акафіст Пресвятій Богородиці.

О 16:00 у Святогірській обителі розпочалося святкове всенічне бдіння. На полієлеї усі богомольці змогли прикластися до чудотворного образу Цариці Небесної та помазатись святим єлеєм.

Урочисту Літургію в день свята звершили вікарії Київської Митрополії архієпископ Добропільський Спиридон та архієпископ Костянтинівський Паїсій у співслужінні братії обителі у священному сані та священнослужителів з різних єпархій Української Православної Церкви.

За Божественною літургією були піднесені молитви про мир в Україні та єдність світового Православ’я.

Також за богослужінням сугубо помолилися за намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія, який з 24 квітня 2024 р. перебуває у СІЗО м. Дніпра.

Після закінчення Літургії відбулася хресна хода з чудотворною Святогірською іконою Божої Матері. Духовенство та віруючі обійшли святу Лавру з читанням Євангелія та молебними співами. Під час цієї хресної ходи не замовкав дзвін, а лаврські священнослужителі окропляли святою водою обитель і всіх прочан.

Хресна хода завершилася всенародним співом молитви Божій Матері, величанням і многоліттям.

Після завершення богослужіння братія традиційно запросила на святкову трапезу усіх священнослужителів та паломників.

Просмотров: 251