Літо — час зустрічей та духовного дозвілля для дітей та молоді

У єпархіях Української Православної Церкви продовжують організовувати дозвілля для молоді та дітей. Зокрема, у Волинській єпархії з 22 по 26 липня діяв табір «Стежина добра», а також 29 липня розпочав діяльність табір «Веселка». У Володимир-Волинській єпархії розпочав роботу наметовий табір «Цитадель-2024». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

З 22 по 26 липня 2024 року з благословення митрополита Волинського і Луцького Нафанаїла для дітей Олексіївського благочиння Волинської єпархії діяв православний дитячий табір «Стежина добра».

Захід був організований парафією на честь Віри, Надії, Любові і їхньої матері Софії села Раків Ліс.

Цьогоріч у таборі провели дозвілля 168 дітей віком від 6 до 15 років.

У таборі дітей відвідав вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій. Також на запрошення настоятеля храму та керівника табору протоієрея Ростислава Сіжука для таборян з пізнавальними лекціями виступали священнослужителі Олексіївського благочиння та священники з інших єпархій УПЦ.

Після завершення роботи православного табору всі отримали пам’ятні подарунки – чашки зі світлиною всіх учасників.

29 липня на Камінь-Каширщині, на березі мальовничого Грудківського озера, стартував православний табір для дітей «Веселка».

Майже 160 дітей виявили бажання протягом кількох днів провести у ньому свій час.

У перший день з’їзду священнослужителі на чолі з настоятелем храму села Осівці протоієреєм Сергієм Приходьком звершили молебень перед початком доброї справи. Після молитви на дітей чекала цікава та пізнавальна програма.

Окрім розваг, для учасників православного табору підготували і просвітницьку програму.

«За три дні з дітками ми поговорили про творіння світу і гармонію, закладену Богом в цей світ. Саме цю гармонію нам варто зберігати, слідуючи Його настановам, щоб насолоджуватися красою», – розповів настоятель Покровського храму міста Луцьк архімандрит Феофан (Кирилюк), який був запрошеним лектором у дитячому таборі.

Окрім того, для дітей підготували й іншу насичену програму: спортивні змагання, творчі роботи, плавання на байдарках.

З благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира розпочав роботу наметовий табір «Цитадель-2024». Організатором заходу є відділ Володимир-Волинської єпархії з роботи з молоддю, який очолює архімандрит Ніфонт (Омельчук).

Цьогоріч табір налічує понад 100 учасників, котрі приїхали з багатьох куточків як Волинської, так і Львівської областей.

Священники, котрі задіяні у заході, через глибокі та пізнавальні розмови допомагають молоді розкрити цьогорічну тему табору: «Моя зустріч з Ним».

У перший день роботи табору священник Вадим Мусевич розповів таборянам про значення Літургії, а священник Олександр Черевко — про історії Богоявлення у Старому Завіті.

Також таборяни обговорили тему особистої молитви.

Окрім лекцій, у таборі для православної молоді організовують активне дозвілля.

Просмотров: 40