Священники Місії Милосердя передали 4 тонни гуманітарного вантажу ЗСУ та жителям прифронтових міст Донеччини та Харківщини

З 29 липня по 1 серпня 2024 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася гуманітарна поїздка духовенства Київської єпархії до прифронтових міст Донеччини та Харківщини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал «Церква допомагає».

Загалом в ході даної поїздки було передано 4 тонни гуманітарної допомоги на суму 350 тис. грн.

У місії взяли участь заступник голови Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Костянтин Дворовий та голова відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий.

Священники відвідали три бойових частини та передали військовим мотоцикл, енергетики, харчові продукти, грілки та інші побутові речі.

«Відвідали також братію Святогірської лаври, привітали та передали обителі генератор і харчі. Окрім того, привітали матінку Євдокію та сестер скиту на честь святителя Іоанна Шанхайського у селі Адамівка з річницею відкриття обителі, передали продукти харчування», — ділиться отець Андрій.

Далі священники-волонтери відвідали прифронтові населені пункти, де громади храмів з духовенством кожен день годують людей та надають їм прихисток. Зокрема, для парафії преподобного Іова Почаївського м. Костянтинівки, яка випікає хліб та годує багатьох людей, передали генератор та харчові продукти.

«Побували в Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Святогірську, Адамівці, Миколаївці та інших селах. Багато міст та сіл знаходяться під постійними обстрілами без світла, опалення, магазинів та аптек. Дуже багато прильотів. Відвідувати ці пункти та передавати допомогу стає все важче і важче. Ми вже не можемо заїжджати в ті міста, де бували раніше. Тут наша допомога найбільше потрібна. Волонтери майже сюди не доїжджають», — розповідає отець Костянтин.

Жителям прифронтових міст та сіл передали продуктові набори, засоби гігієни, одяг, ліки, харчові продукти тощо.

Просмотров: 32