У Почаївській лаврі вказали на субʼєктивність інформації про «численні порушення» у користуванні майном обителі

Інформація ЗМІ, яка говорить про порушення щодо користування нерухомим майном Почаївської лаври, не відповідає дійсності. Про це зазначається у заяві прессекретаря Свято-Успенської Почаївської лаври архімандрита Гавриїла, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«На території Свято-Успенської Почаївської лаври 05.06.2024 р. було розпочато комісійну перевірку стану збереження державного нерухомого майна Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника», — йдеться у заяві.

Станом на сьогодні, як повідомив прессекретар обителі, Свято-Успенська Почаївська лавра — користувач майна за договором №1 від 12 грудня 2003 року — жодних документів, складених за результатами проведення перевірки, офіційно не отримала.

З різних джерел громадськості стає відомо про «численні порушення під час перевірки». У зв’язку із цим братія Почаївської лаври звертається зі спростуванням вказаної інформації.

«Як офіційний прессекретар Лаври заявляю, що вся інформація у вищевказаних джерелах, яка говорить про наші порушення, не відповідає дійсності.

Така поведінка засобів масової інформації нічого спільного з кодексом честі журналіста не має і носить характер цілеспрямованої інформаційної пропаганди проти Почаївської лаври», — зазначається у заяві.

Просмотров: 310