Тисячі вірян взяли участь у богослужіннях у день Почаївської ікони Богородиці

5 серпня 2024 року, з нагоди свята на честь Почаївської ікони Божої Матері, відбулись урочисті богослужіння в Успенській Почаївській лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкування у Почаєві розпочались ще 3 серпня. За традицією чудотворний образ Богородиці у цей день перенесли з Успенського собору до Преображенського, де відбулись основні святкові богослужіння.

Вшанувати Богородицю на Почаївську гору прибули тисячі вірян. Частина з них прийшла пішки хресними ходами.

Напередодні свята у Преображенському соборі звершили всенічне бдіння з акафістним співом перед чудотворною іконою Богородиці. Потім перед образом звершувались молебні з акафістом до глибокої ночі, доки численні віряни вклонялись святині. Православна молодь на території обителі прославляла Божу Матір духовними піснеспівами.

Урочисті богослужіння звершив сонм архієреїв та духовенства на чолі з митрополитом Тернопільський і Кременецьким Сергієм. Участь у святкуванні взяли тисячі вірян з різних куточків України.

У сам день свята, 5 серпня, було звершено дві Літургії в Успенському та Преображенському соборах. За богослужінням помолились про мир в Україні, про наше христолюбиве воїнство та боголюбивий народ.

Після запричасного вірша та вірян зі словом проповіді звернувся митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Після другої Літургії велелюдним хресним ходом чудотворний образ Божої Матері урочисто перенесли назад до Успенського собору. Там був завершений святковий молебень з молитвою до Богородиці.

Виголосивши відпуст, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій привітав паству зі святом, подякував наміснику та братії обителі за збереження святині і побажав усім залишатися в любові Божої Матері.

Просмотров: 328