У єпархіях УПЦ молитовно провели у вічність полеглих Захисників України

У Волинській, Рівненській, Мукачівській, Полтавській та інших єпархіях Української Православної Церкви відбулися відспівування військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

2 серпня у храмі на честь Казанської ікони Божої Матері села Розничі клірики Волинської єпархії звершили чин відспівування воїна Василя Кузьмича.

Заупокійне богослужіння очолив благочинний Колківського округу протоієрей Петро Бугайчук, якому співслужили настоятель місцевого храму протоієрей Миколай Новосад та клірики з навколишніх сіл.

Поховали загиблого Захисника на місцевому кладовищі.

Також у Волинській єпархії 4 серпня відспівали 56-річного Захисника України Степана Васюхника, який загинув під час виконання бойового завдання у Донецької області.

Заупокійне богослужіння відбулося в Успенському храмі села Старосілля. Очолив чин похорону благочинний Колківського округу, настоятель храму протоієрей Петро Бугайчук.

Цього ж дня у Михайлівському храмі села Буща Рівненської єпархії відбулося відспівування воїна Володимира Бондарчука.

«Мобілізували Володимира у 2023 році. Служив помічником гранатометника. Воював на Донецькому напрямку, де й отримав поранення. Лікувався у Дніпрі, Луцьку, Києві. Проте згодом дізнався про важку хворобу, яка і обірвала його життя. Володимиру Бондарчуку було 54 роки», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Чин похорону очолив благочинний Здолбунівського округу протоієрей Василь Начев у співслужінні священників благочиння.

5 серпня у Свято-Духівському храмі села Кінчеш Мукачівської єпархії молитовно провели у вічність 45-річного воїна Івана Шоляка.

Іван Шоляк був старшим техніком артилерійської батареї артилерійського дивізіону. Загинув Герой 23 липня.

Чин відспівування у співслужінні духовенства єпархії очолив благочинний Ужгородського району протоієрей Іоанн Моланич.

Цього ж дня у Полтаві відспівали Захисника України Ігоря Князєва.

Чин похорону очолив благочинний Полтавського районного округу протоієрей Олександр Антонюк у співслужінні священників благочиння.

Воював воїн Ігор з 2020 року. Виконував бойові завдання в гарячих точках Луганської та Донецької областей. У полеглого Героя залишилися дружина, двоє дітей та онука.

Також, за повідомленнями єпархіальних пресслужб, відспівування полеглих Захисників відбулося у багатьох інших храмах і обителях Української Православної Церкви.

Вічна пам’ять усім полеглим Героям!

Просмотров: 187