В Одеській єпархії провели хресний хід з нагоди 100-ї річниці чудесного заснування жіночого монастиря в селі Олександрівка

1-3 серпня 2024 року, напередодні дня пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела відбувся щорічний хресний хід до Різдво-Богородичного Олександрівского монастиря. Про це повідомляє пресслужба Одеської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Хресний хід очолив єпископ Тарутинський Аліпій, вікарій Одеської єпархії. Участь у ході взяли понад 300 священників та вірян із Тарутинського, Болградського та інших благочинь Одеської єпархії.

Протягом всього шляху хрестоходці підносили молитви за нашу Батьківщину, воїнів-захисників та весь український народ.

У ході було пронесено Касперівську ікону Божої Матері, якою митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел благословив Бессарабський край.

Завершенням цього хресного ходу стало відвідання віруючими Різдво-Богородичного Олександрівского монастиря, який цього року святкує 100-ту річницю від початку чудесного заснування.

Настоятелька обителі ігуменя Єрмогена радісно привітала владику Аліпія та усіх гостей монастиря.

4 серпня, в день явлення Пресвятої Богородиці на місці Різдво-Богородичного монастиря, віряни помолилися в обителі за Божественною літургією, яку звершили архієпископ Болградський Сергій та єпископ Тарутинський Аліпій у співслужінні духовенства Одеської єпархії.

Просмотров: 56