Храм на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» опечатали, – пресслужба Києво-Печерської Лаври

У ніч на 14 серпня 2024 року храм на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» на території Києво-Печерської Лаври було опечатано. Про це йдеться в повідомленні на сайті обителі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що ця подія глибоко засмутила як братію, так і численних паломників, особливо вірних УПЦ, які брали участь у таїнствах, які відбуваються в цій церкві.

«Згідно з указом керівництва Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», цей храм було закрито та опечатано. Попередньо братії було дозволено забрати церковне начиння. На жаль, щоденні богослужіння, як раніше, відбуватися у цьому храмі не будуть», – повідомили у монастирі.

У Києво-Печерській Лаврі нагадали, що каплиця була відновлена силами братії. У 2008 році основні ремонтні роботи було завершено і Блаженніший Митрополит Володимир звершив освячення вівтаря церкви. А у 2016 році Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив іконостас, відтоді храм «постав у тому чудовому вигляді, в якому він залишиться назавжди в пам’яті та серцях тисячі віруючих».

«Храм став широко відомим не лише жителям столиці, а й усім паломникам Лаври. Саме у цій святій церкві вони зазвичай молилися під час молебнів перед шапочкою преподобного Марка Гробокопателя, брали участь у таїнствах Хрещення, Євхаристії, Вінчання, замовляли потрібні треби», – розповіли в обителі.

На переконання братії, на жаль, їхнє право і право парафіян Києво-Печерської Лаври молитися і здійснювати релігійні обряди у своїх храмах знову порушено.

«Сподіваємося, що державні діячі та правозахисники будуть не лише на словах, а й у справах захищати права громадян України на свободу віросповідання», – зазначається у повідомленні.

Просмотров: 602