Ми всі розуміємо, яку велику важкість хреста Господь поклав на Вас — вітальне слово Предстоятелю від імені повноти Української Православної Церкви

Після Божественної літургії з нагоди 10-ї річниці з дня інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від імені Священного Синоду, архіпастирів, пастирів, синодальних відділів, ченців, духовних шкіл та вірян Української Православної Церкви було зачитане вітальне слово Його Блаженству. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зауважувалося у вітальному зверненні, 10 років тому Блаженніший владика прийняв хрест Первосвятительського служіння, щоб правдиво навчати всеукраїнську паству слова Божественної істини та керувати насліддям Божим.

«Обрання Вас на Престол Київських Митрополитів поклало на Вашу голову не вінець слави, а гострі терени випробувань», – йшлося у слові.

Було зазначено, що на роки Предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія випали найтяжчі випробування для нашої Церкви та народу за час незалежності нашої Держави.

«Особисті якості душі Вашого Блаженства — спокій, терпеливість, помірність — значною мірою сприяють необхідному взаєморозумінню. У найважливіших для Церкви віроучительних питаннях Ви як достойний наступник Київських Первосвятителів завжди являєте непохитність, яка служить надійною гарантією збереження Православ’я на богохранимій українській землі», – було сказано на адресу Предстоятеля.

Від імені усієї повноти Української Православної Церкви до Його Блаженства були звернені слова подяки за труди на благо та збереження Православ’я в Україні.

«Ми всі розуміємо велику важкість хреста, який Господь поклав на Вас і який Ви безропотно несете протягом 10 років. Милість Божа і покров Цариці Небесної дають Вам сили достойно вести церковний корабель в дуже важких умовах бурі і підводних течій», – зазначалося у вітальному слові.

Блаженнішому владиці побажали миру, міцного здоров’я, радості у Святому Дусі, стійкості та допомоги Божої у його подальшому первосвятительському служінні на благо Святої Української Православної Церкви.

Просмотров: 1323