Щоб стати кращим, потрібно вміти терпіти — Предстоятель (відео)

У слові з нагоди 10-ї річниці свого сходження на Престол Київських Первосвятителів Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував вірним за молитви, а також закликав паству дякувати Богу за всі випробування, які стаються в нашому житті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство зауважив, що минуле десятиліття було наповнене різними подіями, багато з яких були для нас гіркими. Але, як зазначив він, за усе ми повинні дякувати Богу, адже шлях, котрий веде Царства Небесного, ніколи не буває легким.

«На шляху, який веде до Царства Небесного, людину зустрічають труднощі, хвороби, скорботи, різні випробування. Це тісний шлях, але це є шлях Церкви. Якби ми не страждали, ми б не відчували себе Христовими. А страждання нас переконує, що ми є Христовими, що Господь від нас не відвернувся, що у нас є шанс стати кращими», – сказав Блаженніший владика.

Архіпастир пояснив, що Бог попускає страждання людині для того, щоб її виправити, допомогти їй осмислити своє життя і стати кращою.

Також у своєму слові Первосвятитель зауважив, що усі люди, які бажають жити духовним життям, повинні докладати багато зусиль.

«Навіть у світському житті так, щоб стати, наприклад, хорошим музикантом, необхідно багато грати на інструменті. Спочатку не виходить, але людина докладає зусиль і досягає певного рівня. Щоб стати хорошим спортсменом, необхідно брати на себе навантаження і поступово через труд і виснаження, досягаються результати. Так і в духовному житті: щоб стати кращим, потрібно потерпіти, потрібно змушувати себе до добра і не дозволяти собі те, що можуть собі інші дозволити», – сказав Предстоятель.

Чим більше у світі є таких людей, котрі намагаються жити духовно і боротися з гріхом, тим більше у цього світу є шансів на подальше існування. Адже, як зауважив Первосвятитель, гріх веде людей до самознищення, і якщо з ним не боротися покаянням, любов’ю, прощенням, то гріх нас просто всіх знищить, як ржа поїдає залізо.

«Нехай Господь дасть нам мужність і міцність, щоб нашою силою були не зброя, не гроші, а Бог був нашим Захистом і Силою. Якщо так буде, то ніхто нас не переможе», – сказав Його Блаженство та побажав віруючим з Божою допомогою та терпінням продовжувати своє життя, дякуючи Творцеві і маючи надію на Його милість.

Просмотров: 71