Українська Православна Церква відзначила 10-річчя інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія (+відео)

17 серпня 2024 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулось урочисте богослужіння з нагоди десятиріччя інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Божественну літургію у храмі в імʼя преподобного Агапіта Печерського очолив Предстоятель. Блаженнішому владиці співслужили: постійні члени Священного Синоду митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Церковного суду УПЦ митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополити, архієпископи, єпископи та численне духовенство. Богослужбові піснеспіви виконували змішаний митрополичий хор та чоловічий хор Київських духовних шкіл.

На малому вході з уваги до трудів на благо Української Православної Церкви Предстоятель відзначив нагородами архієреїв УПЦ.

Митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій та митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин удостоєні права носіння другої панагії. Його Блаженство підніс до сану митрополита та архієпископа шістьох ієрархів УПЦ. Митрополитами стали архієпископ Роменський і Буринський Тихон та архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, архієпископами – єпископ Угольський Симеон, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Любецький Никодим та єпископ Вишневський Спиридон. З нагоди особистих ювілеїв митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Шепетівський і Славутський Євсевій та єпископ Ізюмський і Купʼянський Іоанн відзначені орденами Української Православної Церкви.

За Літургією особливо помолились про мир на українській землі, позбавлення від ворога, про біженців та людей доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Літургії Блаженнішому Митрополиту Онуфрію виголосили многоліття. Керуючий справами УПЦ зачитав вітальне слово Предстоятелю від Священного Синоду.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував усім присутнім за спільну молитву та звернувся до пастви зі словом настанови. Зокрема, Блаженніший архіпастир закликав вірян не осуджувати ближніх, а краще виправляти себе, йти вузьким шляхом і не уникати скорбот, через терпіння яких можна стати кращим.

Потім усі присутні віряни особисто вітали свого архіпастиря з днем інтронізації.

Напередодні свята у Києво-Печерській Лаврі звершили всенічне бдіння.

Просмотров: 2267