Благаємо Господа дарувати мир Вашій країні та зберегти Вашу Церкву на віки вічні, – Патріарх Антіохії Іоанн Х Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у 10-річчя інтронізації

17 серпня 2024 року, у день десятої річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженніший Патріарх Антіохії і всього Сходу Іоанн Х надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сердечно вітаю Вас, дорогий брате, з нагоди десятої річниці обрання Вас Собором Української Православної Церкви на несення хреста Предстоятеля і служіння благочестивому народу Божому в Україні, проводячи його на шляхи спасіння. Молимо Всемогутнього Бога, Отця милосердя, щоб укріпив Вас у Вашому благословенному служінні, огорнув Вас Своїм світлом і примножив на Вас Свою благодать, щоб Ви пильнували у збереженні православної віри та її чистоті у ці важкі часи, «радіючи надією, переносячи труднощі, перебуваючи у молитві» (Рим. 12:12)», – йдеться у вітанні.

Предстоятель Антіохійської Церкви зазначив, що, отримуючи новини про «переслідування, які терпить Ваша Церква, і про страждання, які несуть її єпископи, священники, монахи та вірні, які свідчать про Христа і зберігають чистоту віри, пригадуються слова Апостола: «Всі, хто в Іісусі Христі бажають жити благочестиво, будуть переслідувані» (2 Тим. 3:12). Однак нас втішає знати, що Ви залишаєтеся непохитним у своїй любові до Христа та свідчите, що ніщо не «відлучить нас від любові Христа: ні страждання, ні утиски, ні переслідування, ні голод, ні нагота, ні небезпека, ні меч» (Рим. 8:35)».

«Дорогий брате, будьте певні, що Антіохійська Церква тримає Вас, Ваших сповідників і Ваших вірних у своїх молитвах, благаючи Господа і Спасителя нашого Іісуса Христа дарувати мир Вашій країні, витерти сльози з очей Вашого народу і зберегти Вашу Церкву на віки вічні. «Сам Господь миру нехай завжди й усякими способами дасть вам мир. Господь з усіма вами» (2 Солунян, 3:16)», – зазначив Антіохійський Патріарх.

Просмотров: 163