Напередодні Преображення Господнього Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

18 серпня 2024 року, напередодні свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкове богослужіння звершили у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Васильківський Іоасаф, митрополит Львівський і Галицький Філарет, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, духовенство обителі та гості у священному сані.

Преображення – явлення Сина, під час якого Отець свідчить голосом зі світлої хмари Святого Духа – є одкровенням всіх іпостасей Святої Трійці.

Ця євангельська подія показує, що в Іісусі Христі з’єднані два єства, тобто природи: божественне і людське. Під час Преображення божественна природа Христа не змінювалася, але з’явилася в Його людській природі. За словами святителя Іоанна Златоуста, воно відбулося, «щоб показати нам майбутнє преображення єства нашого і майбутнє пришестя Христа на хмарах у славі з ангелами».

Нагадаємо, 17 серпня Українська Православна Церква молитовно відзначила 10-річчя інтронізації Предстоятеля.

Просмотров: 555