У Неділю восьму після Пʼятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

18 серпня 2024 року, у Неділю восьму після Пʼятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Недільне богослужіння звершили у храмі в імʼя преподобного Агапіта Печерського. 

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Васильківський Іоасаф, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, духовенство обителі та гості у священному сані. 

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. 

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. 

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з неділею та благословив усіх.

Нагадаємо, Українська Православна Церква відзначила 10-річчя інтронізації Предстоятеля.

Просмотров: 309