Людину, яка молиться, Бог преображає – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У своїй проповіді на свято Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про значення молитви в досягненні духовної висоти, на якій можна хоча б частково відчути ту славу Божу, спокій і радість, які мали святі апостоли на горі Фавор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, всі люди в своєму земному житті шукають внутрішньої радості, спокою, миру. Однак справжню духовну радість можна знайти тільки у Бога: «Той, хто живе з Богом, хто йде до Бога, той досягає цієї ступені досконалості».

«Подія Преображення, яку сьогодні згадує Свята Церква, нас навчає, яким чином людина має досягати цього. Господь взяв трьох апостолів, Петра, Іакова та Іоанна, і зійшов з ними на гору. Тобто людина для того, щоб сподобитися бачити славу Божу, повинна розумно піднятися над усім земним і тимчасовим. Їй завжди потрібно ставити Божественну волю, священні закони Божі вище всякої людської правди», – пояснив він.

Як підкреслив Первосвятитель, через молитву, яка є розмовою з Богом, людина преображається.

«Господь став на молитву, і в цей час Обличчя Його преобразилося. І людину під час молитви Бог наповнює Своєю славою, величчю та світлом», – додав Блаженніший владика.

Він також пояснив, що троє апостолів, які сподобилися бути присутніми під час явлення Господом Своєї Божественної слави, не були вибрані випадково.

«Апостол Петро є образом віри, апостол Іаков – надії, а апостол Іоанн – любові. Таке підняття на власну гору Фавор для християн звершується за допомоги цих трьох чеснот – віри, надії і любові», – зазначив Його Блаженство.

Ці чесноти в поєднанні з молитвою піднімають людину на належну духовну висоту, де кожен сподобиться отримати від Бога «дар слави, світла, радості, якими Господь наповнює та втішає».

Митрополит Онуфрій побажав усім християнам рухатися тільки вгору – на власну гору Фавор, де вони зможуть побачити та вмістити славу Божу.

«Можливо, що не всі досягнуть того високого ступеня духовної доскональності, щоб бути готовими зрозуміти і побачити славу Божу… Але якщо вектор життя людини вірний, то вона вже на своєму шляху отримує радість і надію. Господь таку душу любить. Та людина, яка прагне йти до Бога, себе вдосконалювати, в свій час отримає від Бога велику нагороду на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», – підсумував Предстоятель.

Просмотров: 57