Болгарський Патріарх Даниїл звернув увагу посла США на обмеження релігійної свободи щодо УПЦ

20 серпня у будівлі Священного Синоду Болгарської Православної Церкви відбулася офіційна зустріч Святішого Патріарха Болгарського Даниїла з послом США в Болгарії Кеннетом Мертеном. Предстоятель Болгарської Церкви звернув увагу дипломата на обмеження релігійної свободи щодо Української Православної Церкви. Про це повідомляє сайт bg-patriarshia.bg, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Він зазначив, що щодо канонічної Української Православної Церкви, очолюваної Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, запроваджуються різні обмеження: обмеження свободи віросповідання, обмеження свободи богослужінь, насильницька конфіскація церковного майна та пропаганда мови ненависті», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що Патріарх Даниїл наголосив, що УПЦ, з якою всі Помісні Православні Церкви перебувають у євхаристійному спілкуванні, зазнає серйозних фактичних та правових обмежень у своїй пастирській діяльності внаслідок дискримінаційної політики певних факторів в Україні.

Болгарський Патріарх висловив упевненість, що демократичні сили світу, які стежать за релігійними процесами, врахують ці тривожні тенденції в Україні та сприятимуть забезпеченню свободи віросповідання, права на богослужіння та недоторканності власності УПЦ.

Патріарх Даниїл нагадав, що в європейській історії, від Реформації до сьогодення, релігійний мир завжди був передумовою політичного та соціального миру.

Нагадаємо, на своїй сторінці в соціальній мережі Іnstagram Василь Ломаченко відреагував на прийняття Верховною радою закону, котрий обмежує діяльність релігійних організацій.

Просмотров: 465